Åbo Akademin opiskelijat pääsivät tutustumaan naantalilaisiin yrityksiin ensimmäisellä Yrityssafarilla

Uutiset
Opiskelijat istuvat salissa, Kati Kekäläinen seisoo edessä. Onnellinen aurinko -elementti.

Åbo Akademin opiskelijat pääsivät tutustumaan naantalilaisiin työnantajayrityksiin ja Naantaliin viime tiistaina järjestetyssä Yrityssafari-päivässä. Toimintaansa esittelivät Naantalin suurimpiin työnantajayrityksiin lukeutuvat Condite, Sunborn sekä Technion, lisäksi tutustuttiin myös Naantalin kaupunkiin. Mukana Yrityssafari-päivässä oli noin parisen kymmentä opiskelijaa.

Yrityspäivän tarkoituksena on helpottaa työnantajien sekä mahdollisten tulevien työntekijöiden kohtaamista sekä tehdä paikallisia yrityksiä opiskelijoille tutuksi. Yrityssafari järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

– Yritysvierailujen kautta opiskelijat saavat käsityksen työelämästä, pääsevät tutustumaan potentiaalisiin työnantajiin, saavat mahdollisuuden verkostoitua ja tuoda osaamistaan esille, sekä saavat vaihtelua opintoihin. Samalla yritykset saavat näkyvyyttä, pystyvät vahvistamaan työnantajamielikuvaa ja voivat tutustua tulevaisuuden osaajiin. Myös rekrytointi paikan päällä on mahdollista, jos yrityksellä on akuutti osaajatarve, toteaa Arbetsforumin projektisuunnittelija Charlotta Wendelin.

Yrityssafaria ideoitiin yhdessä yrittäjien ja Åbo Akademin Arbetsforumin kanssa kaupungin työnantajille järjestämissä tulevaisuustapahtumissa. Liikkuvien työkoneiden ohjausjärjestelmiin keskittyneen Technionin HR-asiantuntija Kati Kekäläinen kertoo, että yhden yrityksen on hankalampaa ja työläämpää järjestää vastaavia tilaisuuksia, mutta yhteinen tilaisuus palvelee kaikkia paremmin ja siihen oli helppo lähteä mukaan.

– Yrityssafarin suurin hyöty meille on yrityksen tekeminen tutummaksi Varsinais-Suomen alueella. Kun työpaikkoja avautuu hakuun, yrityksen tunteminen ja jokin kontakti siihen voi madaltaa kynnystä hakea tai vinkata tutulle, jota kyseinen paikka voisi kiinnostaa, Kekäläinen sanoo.

Technionin eri osastoilla on tehty paljon yhteistyötä opiskelijoiden kanssa erilaisten tutkimustöiden ja harjoittelujen muodossa. Parhaillaan on alkamassa uusi opinnäytetyöprojekti. Kekäläinen kannustaa opiskelijoita tutustumaan monipuolisesti pienempiin ja tuntemattomampiin yrityksiin isojen ja tunnettujen brändien ulkopuolelta.

– Joskus pienempi ja tuntemattomampi yritys voi tarjota monipuolisemman tehtävänkuvan ja mahdollisuuksia kasvaa erityyppisiin tehtäviin, hän toteaa.

Opiskelijat istuvat neuvottelupöydän ääressä Conditen vaaleissa tiloissa, opettajia ja henkilökuntaa seisoo pöydän ympärillä.
Yrityssafari-päivä alkoi vierailulla leipomo- ja elintarviketeollisuuden raaka-aineiden maahantuonti- ja tukkuliike Conditeen. Naantalin kylpylällä kuultiin esittelyt Sunbornilta ja Technionilta (jutun pääkuvassa).

Uusia toimijoita tutuksi

Yrityssafaripäivään on tyytyväinen myös Åbo Akademin kauppakorkeakoulun tietojärjestelmätieteen opiskelija Mikael Lindberg. Maisterivaiheen opiskelija kertoo tuntevansa paikallisia naantalilaisia yrityksiä pääasiassa nimeltä, mutta yrityspäivän aikana pääsi tutustumaan niihin pintaa syvemmin, sekä myös kokonaan uusiin toimijoihin.

– On hienoa, että järjestetään tällaisia mahdollisuuksia tutustua yrityksiin myös Turun keskustan ulkopuolella. Sain todella paljon uutta informaatiota, tällaisia lisää, Lindberg toteaa.

Mikael Lindberg Naantalin kylpylän edessä.
Åbo Akademin opiskelija Mikael Lindberg oli tyytyväinen yritysvierailupäivään.

Yrityssafari on osa Åbo Akademin työelämäpalveluiden eli Arbetsforumin ja Naantalin kaupungin elinkeinopalveluiden yhteistyötä, joka alkoi viime vuoden syksyllä. Yhteistyön kautta halutaan lisätä kiinnostusta ja mahdollisuuksia esimerkiksi harjoittelu- ja opiskelijaprojekteihin Åbo Akademin opiskelijoiden ja naantalilaisten yritysten välillä sekä edistää työelämää kokevan tiedon ja taidon välitystä yliopiston ja kaupungin välillä.

Åbo Akademin opiskelijat voivat tulla naantalilaisiin yrityksiin työharjoitteluun tai he voivat tehdä lopputyönsä yrityksille. Yritykset voivat tehdä myös kurssiprojekteja opiskelijoiden kanssa, esim. liittyen asiakaskokemukseen, markkinatutkimukseen, nettisivujen ja somen kehittämiseen tai innovointiin. Työharjoittelijan palkkakustannuksiin on mahdollista saada myös tukea Åbo Akademilta.

Opiskelijayhteistyöstä kiinnostuneiden yritysten kannattaa olla yhteydessä Arbetsforumiin, jonka kautta saa apua opiskelijarekrytointeihin liittyvissä asioissa.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
16.10.2023 12:33

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Korkeakoulutus