Jaki-Matik Oy on vuoden 2021 naantalilainen yritys

Uutiset
Kaksi miestä hakee palkintoa lavalta Yrittäjägaalassa.

Naantalin vuoden yritykseksi on valittu Jaki-Matik Oy, joka on keskittynyt sähkö- ja jakeluverkkojen rakentamiseen ja suunnitteluun. Palkinnon jakaa vuosittain Varsinais-Suomen Yrittäjät.

– Tunnustuksen saaminen oli hieno juttu. Se tuli meille täysin yllätyksenä ennen yrittäjägaalaa, kerto Jaki-Matikin toimitusjohtaja Oskari Parkkinen.

Jaki-Matik on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Jari Kinnunen, joka toimii nykyisin yrityksen hallituksen puheenjohtajana, perusti Jaki-Matikin vuonna 2012. Silloin yrityksen toiminta-alaa olivat erilaiset kuitu- ja teletyöt. Pian toiminta laajeni katuvaloihin ja pieniin sähköasennuksiin, ja vuonna 2016 edelleen jakeluverkkojen asennustöihin.

Yritys on kasvanut vuosittain noin 40–50 prosenttia. Kun vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 0,4 miljoonaa, viime vuonna se oli jo 2,7 miljoonaa. Tänä vuonna Jaki-Matik avasi toisen toimipisteen Vaasaan ja laajensi toimintaansa myös sähköverkkojen suunnitteluun ja dokumentointiin.

Toiminta-alueena on koko Suomi ja Ahvenanmaa, ja yrityksen asentajia asuu Suomessa aina Kemiönsaaresta Kemiin saakka. Työntekijöitä on tällä hetkellä vajaa 40.

Parkkinen kiittelee yrityksen kasvusta osaavaa ja motivoitunutta henkilökuntaansa.

– Ilman ammattitaitoista asentajakuntaa emme olisi nyt tässä pisteessä. Kasvumme on mahdollistanut työntekijöiden yrittäjämäinen toiminta aina harjoittelijasta johtoon: kaikki tekevät töitä niin, kun kyseessä olisi oma yritys ja ovat vahvasti sitoutuneet omaan työhönsä, Parkkinen toteaa.

Tulevaisuudessa Parkkisen mukaan toimintaa laajennetaan sitä mukaa, kun töitä riittää ja henkilökuntaa saadaan. Uusien toimipisteiden avaamista ei ole vielä suunnitteilla. Työvoimapulaa Jaki-Matikilla on ollut paikoitellen, Parkkisen mukaan ala on varsin pieni.

– Koulutamme myös vaihtelevasti uutta polvea töihin harjoitteluiden ja oppisopimusten kautta, toimitusjohtaja kertoo.

Vuoden Yrittäjä -palkinnot jaettiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Turun Logomossa lauantaina 30.11. Vuoden 2021 naantalilainen yritys -palkinnon vastaanottivat Parkkinen ja Kinnunen.

Naantalilaiset yrittäjät matkustivat yhdessä kaupungin edustajien kanssa Naantalista junalla Yrittäjägaalaan.

Juhlavaatteisiin pukeutuneita naantalilaisia yrittäjiä joukkona värivalaistussa salissa.
Naantalilaiset yrittäjät ja kaupungin edustajat lokakuun lopussa Yrittäjägaalassa Logomossa.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Jutun pääkuva: Sander Vill.

Päivitetty viimeksi
10.11.2021 8:34

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Yritysyhteistyö ja verkostoituminen