Joululomalle on paljon mukavaa tekemistä Naantalissa - poimi vinkit

Uutiset
Lumisia puita taivasta vasten.

Vaikka järjestetty lasten ja nuorten toiminta joululomalle on jouduttu perumaan koronarajoitusten vuoksi, Naantalista löytyy paljon mukavaa omatoimista tekemistä kaikenikäisille. Tutustu ja viihdy!

Lähdetään ulkoilemaan

Naantalin liikuntapalvelut tarjoaa kaupungintalon Toripuistossa virtuaalijumppaa! Videolla pyörivää ohjattua jumppaa voi tulla tekemään milloin vain. Jumppa sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Videolla ohjataan myös jumpan kevennetympi versio. Kokeile yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin!

Puistoihin, kotipihalle ja sisätiloihin löytyy myös liikuntapalveluiden ohjattuja videojumppia ja muuta liikuntatekemistä. Tee taukojumppaa, kokeile parkouria tai opettele tanssiliikkeitä, katso videoita Liikkuva Naantali -YouTube-kanavalla.
Lisää virtuaalijumppia on myös tulossa puistoihin alkuvuodesta, pysy kuulolla Liikkuva Naantali -Facebook-sivulla ja verkkosivuilla liikkuvanaantali.fi!

Joululoma on myös hyvää aikaa retkeilylle. Haijaisista löytyy 3,5 kilometrin pituinen Silmu-luontopolku sekä laavu, jossa voi paistaa makkaraa. Hyviä ulkoilureittejä ovat myös Luolalanjärven luontopolku, Rantaraitti sekä Rakkaudenpolku. Tiesitkö, että talvisin myös Muumimaailmaan voi mennä kävelemään?

Kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat myös avoinna: käy pelaamassa nurmikentillä jalkapalloa, suuntaa frisbeegolfaamaan tai urheile kuntoportaissa, lähiliikuntapaikoilla tai ulkokuntoilulaitteilla. Tutustu ulkoliikuntapaikkoihin.

Nyt on aikaa lukea

Yhdistä lasten kanssa lukeminen ja ulkoilu ja suuntaa lukupolulle! Lukupolku tarjoaa lapsille pieniä lukutehtäviä eri puolilla kaupunkia. Lukutehtäviä löytyy kaikista Naantalin 39 leikkipuistosta sekä Toripuistosta. Lasten lukutehtävien lisäksi aikuiset pääsevät QR-koodin kautta lukemaan tietoa varhaislapsuuden lukemisen tärkeydestä.
Kierrä rasteja lasten kanssa omaan tahtiin ja haluamasi määrä. Lue lisää Lukemaan-hankkeesta, jota osa lukupolku on.

Joulukuusen takaa näkyy kirja sekä Aasi-pehmolelu.

Naantalin pääkirjasto ja Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan lähikirjastot ovat suljettuna pyhinä, mutta palvelevat joulun välipäivinä. Tarkista aukioloajat kirjastojen sivuilta. Kirjastoissa tulee asioida pikaisesti hygieniaohjeita ja turvavälejä noudattaen.

Kirjasto tarjoaa myös suuren määrän aineistoa verkossa: Vaski-kirjastojen sivuilta löydät kattavan listauksen sähköisiä kirjoja, äänikirjoja, kuunnelmia ja musiikkia sekä aineistoja lapsille ja nuorille. Tutustu tarjontaan Vaski-kirjastojen verkkosivuilla. Löydät sivuilta listauksen verkon vapaasti käytettävissä olevista palveluista sekä Vaskin aineistoja, jotka saat käyttöösi kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Mikäli sinulla ei ole kirjaston palveluihin vaadittavaa nelinumeroista pin-koodia, ota yhteyttä Naantalin pääkirjastoon kirjaston aukioloaikoina, p. 02 4345 310 tai kirjasto@naantali.fi.

Tutustu historiaan ja kulttuuriin

Miten Naantalin kaupunkialueet ovat muuttuneet vuosien saatossa? Aiheeseen voi tutustua Naantalin museon kulttuuriympäristötaulujen kautta. Kahdeksassa taulussa esitellään sitä, miltä samaisessa paikassa on näyttänyt eri vuosisatoina ja vuosikymmeninä. Lähde kulttuuriretkelle tutustumaan oman arkisen ympäristön menneisyyteen ja muutokseen! Katso video, jossa opastauluja esitellään ja tarkista taulujen sijainnit.

Naantalin museossa pääsee myös tutustumaan joulunäyttelyyn Joulun leivonnaiset / Julens bakver. Näyttelyssä selviää, miten piparkakuista, joulutortuista, taatelikakuista ja monista muista herkuista tuli osa joulujemme herkkuja.
Näyttely on avoinna 26.–30.12.2020 klo 11–15. Koronarajoitusten vuoksi näyttelyyn voidaan ottaa samanaikaisesti enintään 10 henkeä. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. Lue lisää museon sivuilta.

Naantalin museo tarjoaa verkkosivuillaan myös neljä eri mobiiliopastusta, joita voi käyttää puhelimella ulkona liikkuessa tai kotoa vaikka tietokoneella. Voit tutustua Hiilolan vanhaan museotaloon ja pihapiiriin sekä keskustassa ja Vanhassakaupungissa sijaitseviin muistomerkkeihin ja -laattoihin. Tarjolla on myös leikkikierros Vanhassakaupungissa, jossa leikitään vanhanajan leikkejä ja tutustutaan lähiympäristöön. Kokeile Naantalin museon sivuilla.

Muita kohteita

Naantalin Vanhankaupungin kapeille kujille voi lähteä tutkimusmatkalle Visit Naantalin järjestämän mobiilikierroksen avulla! Mukaan tarvitset vain älylaitteen ja siihen ilmaisen Nomadi-sovelluksen. Kierros tutustuttaa sinut kuvin ja sanoin lähes 600-vuotiaan Naantalin viehättävään Vanhaankaupunkiin, nähtävyyksiin, historiallisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Tutustu tarkemmin omatoimiseen joulukierrokseen.

Käy ihailemassa Vanhassakaupungissa myös perinteistä jouluseimeä. Seimi sijaitsee Itsenäisyydenpuistossa.

Naantalin kirkko on avoinna joulun aikaan 27.12. saakka hiljentymistä varten. Tarkista aukioloajat Naantalin seurakunnan sivuilta.

Nuoriso-ohjaajat tavoitettavissa

Naantalin nuoriso-ohjaajat ovat vuodenvaihteessa tavoitettavissa puhelimitse, viestitse sekä somekanavissa. Nuoriso-ohjaajat Nea, Reijo ja Jari ovat tavoitettavissa 28.–30.12.2020 sekä 3.–5.12.2021 klo 14–21. Tarkista Nuori Naantali -somekanavat ja muut yhteystiedot.

Etsivä nuorisotyö on myös tavoitettavissa virka-aikaan 28.–31.12.2020 sekä 4.–5.1.2021. Yhteyden saa numerosta 044 733 4611 tai etsivat@naantali.fi.

Päivitetty viimeksi
23.12.2020 13:34

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikunta ja ulkoilu