Lammasluotoon uusi koirien uimapaikka, myös Sannaisten retkeilyranta kunnostettiin

Uutiset
Koirien uintimahdollisuudet ovat lisääntyneet Naantalissa, sillä keskusta-alueen kupeeseen on saatu uusi koirien uimapaikka. Myös Merimaskun Sannaisten retkeilyranta on raivattu ja kunnostettu.
Rantaan vie tie, jonka eteen on laitettu isoja kiviä estämään kulku. Kyltti osoittaa koirien uimapaikasta.

Koirat pääsevät kesäkuumalla vilvoittelemaan nyt kävelyetäisyydellä Naantalin keskustasta, sillä uusi koirien uimapaikka on avattu Lammasluotoon Lukkarinkadulle.

Naantalin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että raivattu ranta-alue muodostui alun perin viime syksynä vesihuollon projektista, jossa uusittiin paineviemäriä Pirttiluodosta Lammasluodon puolelle.

– Naantalissa on ollut kysyntää ja tarvetta koirien uimapaikoille eikä vastaavia ole löytynyt aiemmin keskustan alueelta. Nyt kysyntään pystyttiin vastaamaan, kun sopiva paikka koirien uimapaikalle löytyi, Holmberg kertoo.

Lammasluodon koirien uimapaikka kartalla.
Lammasluodon uusi koirien uimapaikka sijaitsee Kalevanlahden puolella Lammasluodossa.

Koiria saa Naantalissa uittaa lisäksi Sannaisten retkeilyrannalla Merimaskussa sekä Soinisten retkeilyrannalla Metsäluikkion ranta-alueella. Muilla uimapaikoilla Naantalissa eläinten uittaminen tai tuominen ranta-alueelle on kielletty.

Uimamahdollisuudet ovat parantuneet lisäksi tänä keväänä Sannaisten retkeilyrannalla, jossa ranta-alue on pistetty uuteen uskoon. Holmberg luonnehtii, että rannan taso on parantunut huomattavasti.

– Sannaisten retkeilyranta oli jo kasvamassa umpeen, uimamahdollisuudet eivät enää olleet hyvät. Kevään aikana rantaa on avarrettu kaatamalla puita ja raivaamalla kaislikkoa, maisemaa ei enää ole tunnistaa entisekseen, Holmberg kertoo.

Sannaisten retkeilyranta sijaitsee Merimaskun Jullinniemessä Uimarannantien päässä. Rannalla on myös grillikatos sekä kuivakäymälä.

Sannaisten rannalla näkyy laajempi ranta-alue, oikealla grillikatos.
Sannaisten retkeilyranta on kunnostettu kesää varten.
Päivitetty viimeksi
9.6.2022 9:00

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö