Naantalin ekaluokkalaiset ja saariston eskarilaiset saavat lahjoituksena heijastinliivit

Uutiset
Huoli lasten turvallisuudesta sai viisi naantalilaista yrittäjää tarttumaan toimeen ja lahjoittamaan yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa yli kahdellesadalle naantalilaiselle lapselle heijastimet. Tempauksella on tarkoitus muistuttaa liikenneturvallisuudesta.
Naantalilaiset yrittäjät ja kaupungin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho Kuparivuoren koulun ykkösluokassa.

Naantalilaiset ensimmäisen luokan oppilaat sekä saaristoalueiden esiopetuksen oppilaat saavat tänä syksynä lahjaksi heijastinliivit naantalilaisilta yrittäjiltä sekä kaupungin liikuntapalveluilta. Tempaus aloitettiin tänään Kuparivuoren koululla, jossa yrittäjät kävivät luovuttamassa ensimmäiset heijastinliivit ykkösluokkalaisille.

Heijastinliivit lahjoittivat JT Tukipalvelut, Naantalin Rakennuspuu Oy, Forsport, Neste Naantali ja Naantalin Metsätähti sekä Naantalin kaupungin liikuntapalvelut. Ensimmäisen luokan oppilaita on yhteensä 173 ja esiopetuksen oppilaita saaristossa yhteensä 41.

Idea heijastinliivien lahjoittamiseen lähti JT Tukipalveluiden yrittäjä Jussi Tähdeltä. Rymättylässä asuva yrittäjä huomasi, kuinka hankalaa lasten havaitseminen syksyn pimenevissä säissä on.

– Huoli lasten turvallisuudesta on ihan oikea. Edelleenkin on paljon lapsia liikenteessä, joilla ei ole heijastimia tai esimerkiksi polkupyörässä valoa, sanoo Forsportin yrittäjä ja Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Toni Forsblom.

Lahjoituksen tarkoituksena on muistuttaa turvallisuudesta ja heijastimien tärkeydestä koko perhettä. Kouluvierailun yhteydessä yrittäjät ohjeistivat ykkösluokkalaisia heijastinliivien käyttöön. Samalla he toivovat, että vanhemmat huolehtisivat, että lapset muistavat laittaa liivit päälleen.

– Katso, että lapsesi näkyy, tiivistää viestin Jussi Tähti.

– Toivomme, että tämän myötä myös vanhemmat muistaisivat heijastimien käytön. Iltasaikaan saa olla ihan sydän syrjällään, kun autolla liikkuu esimerkiksi juuri Rymättylässä. Aikuisistakin harvalla on heijastimet, sanoo kaupungin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho.

Yrittäjät myös toivovat, että lahjoitus voisi kannustaa muitakin yrittäjiä vastaaviin tempauksiin, esimerkiksi juuri lasten turvallisuuden parantamiseen liittyen.

Naantalin kaupungin sivistystoimenjohtaja Kimmo Kuusimäki kiittää yrittäjiä tärkeästä lahjoituksesta.

– Olemme erinomaisen iloisia siitä, että naantalilaiset yrittäjät ovat aktiivisia ja tekevät hyvää kaupunkilaisten eteen, Kuusimäki sanoo.

Yrittäjät neuvoivat heijastinliivien käyttöön ja jakoivat liivit Kuparivuoren koulussa.

Heijastinliivien jakoa Kuparivuoren koululla. Kuvassa vasemmalta oikealle: Toni Forsblom, Forsport; Jussi Tähti, JT Tukipalvelut; Matti Tikkanen, Neste Naantali; Mikko Hongisto, Naantalin Rakennuspuu Oy sekä Maija Puolakanaho, Naantalin kaupungin liikuntapalvelut.

 

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
18.9.2019 15:00

Asiasanat

Yrittäjät
Lapsiperheet
Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikenneturvallisuus ja liikennesäännöt tieliikenteessä