Naantalin eskarilaiset ja ekaluokkalaiset saivat heijastinliivit lahjoituksena paikallisilta yrittäjiltä

Uutiset
Naantalissa toimivat yritykset Tata Steel, Topsafe, Ahola Transport sekä Kaune ovat lahjoittaneet naantalilaisille esikoulun ja ensimmäisen luokan oppilaille heijastinliivit. Ensimmäinen luokan oppilaita on Naantalissa yhteensä 200 ja esiopetuksessa lapsia 243.
Kolme iloista miestä seisoo lapsiryhmän edessä ja jakaa keltaisia heijastinliivejä.

Yrittäjät luovuttivat ensimmäiset heijastinliivit viime perjantaina 24.9. Kuparivuoren koulun ekaluokkalaisille. Kuluneen viikon aikana heijastinliivien jako on aloitettu myös muissa kouluissa ja esiopetusyksiköissä.

Kaikissa neljässä yrityksessä työturvallisuus ja siihen liittyvät asiat ovat tärkeitä, ja sitä kautta nousikin idea heijastinliivien lahjoittamisesta, kertoo Tata Steelin Sales manager Marko Juhannusvuori. He olivat myös havainneet, kuinka vaikea ilman heijastinta kulkevia lapsia ja aikuisia on havaita pimenevissä aamuissa ja illoissa.

– Työturvallisuuteen liittyy monta asiaa, mutta oikeasti siinä on kysymys enemmänkin koko ajattelutavan ymmärtämisestä. Turvallisuusajattelun tulisi kattaa työpaikan lisäksi myös koti ja työmatkat. Koululaisten työpaikka on koulu ja heidän työmatkansa on koulumatka kotoa kouluun. Halusimme omalta osaltamme olla turvaamassa tätä pienten oppilaiden matkaa näin konkreettisesti, Juhannusvuori toteaa.

Lahjoitettujen liivien selässä on teksti ”Varo! Helposti särkyvää!” Tekstin on tarkoitus herätellä autoilijoiden ajatuksia ja huomiota.

– Ja toivottavasti se saa myös pienen hymyn heidän huulilleen, koska liikenteessäkin on hyvä olla iloa, Juhannusvuori hymyilee.

Koulurakennuksen edessä seisoo kolmessa rivissä aikuisia ja lapsia: Edessä kahdessa rivissä on keltaisiin heijastinliiveihin pukeutuneita ekaluokkalaisia, ja heidän takanaan viisi miestä.
Kuparivuoren ensimmäisen luokan oppilaat ottivat ensimmäisenä vastaan Tata Steelin, Kaunen, Topsafen ja Ahola Transportin lahjoituksen.

Naantalin kaupungin sivistysjohtaja Kimmo Kuusimäki kiittää lämpimästi yrittäjiä lahjoituksesta.

– Liikenneturvallisuusteema on kouluissa tärkeä, ja heijastinten käyttöä käydään läpi oppilaiden kanssa. Olemme erittäin iloisia, että Naantalissa on aktiivisia yrittäjiä, jotka haluavat olla mukana tässä työssä, Kuusimäki sanoo.

– Yritysten yhteistyön kautta voi syntyä innovaatioita ja ratkaisuja mitä erilaisempiin tarpeisiin ja haasteisiin. On hienoa, että paikalliset yritykset ovat halunneet yhdistää voimansa näin tärkeän asian eteen, toteaa Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

Muista heijastin vaatteisiin

Tänään perjantaina 1.10. vietetään myös kansallista Heijastinpäivää. Liikenneturvan lanseeraaman päivän tarkoituksena on muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käynnistämään heijastinkausi viimeistään nyt.

Heijastin helpottaa merkittävästi jalankulkijan havaitsemista pimeällä. Kaukovaloilla ajava autoilija näkee ilman heijastinta pimeällä tiellä kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä, kun heijastinta tai heijastinliiviä käyttävän voi havaita jopa yli 600 metrin päästä.

Lähivaloilla ajava autoilija voi havaita ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä.

Lue lisää heijastimen käytöstä Liikenneturvan sivuilta.

Kolme lasta seisoo rivissä, kaikilla on keltaiset heijastinliivit joiden selässä lukee: Varo! Helposti särkyvää

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa. 

Päivitetty viimeksi
4.10.2021 9:20

Asiasanat

Kasvatus ja koulutus
Esiopetus
Perusopetus
Liikenneturvallisuus ja liikennesäännöt tieliikenteessä