Naantalin ja Rymättylän Yrittäjille sekä Naantalin kaupungille elinvoimalupaus

Uutiset
Laura Leppänen pöydän ääressä, takana seisovat Annika Virtanen ja Lassi Lähteenmäki.

Naantalilaiset yrittäjäyhdistykset sekä Naantalin kaupunki ovat solmineet elinvoimalupauksen. Naantalin Yrittäjien puheenjohtaja Annika Virtanen, Rymättylän Yrittäjien puheenjohtaja Lassi Lähteenmäki ja Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppänen allekirjoittivat lupauksen 29.3.2023.

Elinvoimalupauksella toimijat sitoutuvat yhdessä edistämään kaupungin yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan elinvoimaisuutta. Elinvoimalupauksessa on viisi painopistealuetta. Painopistealueet ovat aktiivinen vuoropuhelu yrityskentän kanssa, lupa- ja kaavoitusprosessin sujuvuus ja yritysten kuuleminen siinä, yrittäjämyönteisten hankintojen toteuttaminen, yritysvaikutusten huomiointi päätöksenteossa sekä yrittäjyyteen kannustaminen sekä kansallisten ja alueellisten yritystutkimusten hyödyntäminen toiminnan kehittämisessä.

– Kaupunki ja yrittäjäyhdistykset ovat tehneet tuloksellista yhteistyötä jo ennen elinvoimalupausta, mutta lupauksen avulla haluamme konkretisoida yhteiset tavoitteet ja varmistaa sen, että yhteistyö tärkeiden asioiden eteen on näkyvää, jatkuvaa ja yhteistyön kehittymistä seurataan säännöllisesti, toteaa kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

Elinvoimalupauksen painopistealueiden toteutumista seurataan vuosittain kaupungin edustajien ja yrittäjäyhdistysten tapaamisissa.

Elinvoimalupaus on osa Naantalin kaupungin elinvoimaohjelmaa, joka konkretisoi kaupunkistrategian kärkitoimenpiteiden toteuttamista elinkeinopolitiikan, saariston ja matkailun näkökulmasta. Elinvoimaohjelma vuosille 2023–2026 tulee kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi kevään 2023 aikana.

Päivitetty viimeksi
6.4.2023 8:53

Asiasanat

Yrittäjät
Osallistuminen ja päätöksenteko
Työ ja yrittäminen
Elinkeinot