Naantalin jääreiteillä liikutaan omalla vastuulla – huomioi moottorikäyttöisten välineiden ajokiellot

Uutiset
Aurinko nousee Vanhankaupungin rannassa, jossa työmaalautta seisoo rikkoutuneen jään keskellä. Kuvaan lisätty varoitussymboli.

Moottorikäyttöisten ajoneuvojen ajokiellot jäällä

Naantalin kaupungin alueella on useita vesialueita, joissa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla on kielletty ajo jääpeitteisellä vesialueella. Rajoitukset on asetettu seuraaville vesialueille:

  • Naantalianaukko
  • Luolalanjärvi
  • Naantalin Raudustenselkä
  • Taattistenjärvi
  • Rymättylä Kirkkolahti ja Kirkonsalmi

Rajoitusalueiden kartat löytyvät Ympäristö.fi-sivustolta.

Naantalin kaupungin jääreitit

Naantalin kaupunki auraa jääreitit Naantalin aukolle ja Luolanjärvelle jääolosuhteiden salliessa. Reittien tilanteesta tiedotetaan kaupungin nettisivuilla latu- ja jääinfossa: www.naantali.fi/jaainfo

Kaupungin ylläpitämä latu- ja jääinfon tieto ei ole tae reitin turvallisuudesta, vaan se kertoo, milloin reitti on viimeksi aurattu tai ajettu läpi kaupungin toimesta.

Naantalin jää- ja latuinfo. Kartalla näkyy sinisen katkoviivoin luistelureitit, jotka ovat käytössä ja punaisin ne, jotka eivät ole käytössä.
Kuvakaappaus Naantalin jää- ja latuinfosta.

Vanhakaupungin rannassa merenjää ei kanna

Vanhankaupungin rannassa tehdään laiturinlevennystyötä, jonka vuoksi työlautta liikkuu Merisalin ja Mannerheiminkadun välisellä vesialueella. Jäälle meneminen on kielletty rikkonaisten ja heikkojen jäiden takia Mannerheiminkadun venelaskuluiskalta sekä Merisalin ja Amandiksen edustan laitureilta!

Työlautan liikkumisesta johtuva rikkonainen jääalue on merkitty puomeilla.

Jäällä liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuulla

Jokainen kulkija liikkuu jäällä omalla vastuullaan. Turvallisen jäällä liikkumisen edellytys on, että tuntee jään ja jäällä kulkemiseen liittyvät riskit sekä varustautuu oikein.

Olosuhteet jäällä voivat muuttua äkillisestikin. Jään paksuus voi vaihdella suuresti, ja jäälle avautua hetkessä suuriakin railoja. Jäällä liikuttaessa on aina syytä varautua siihen, että jää voi mahdollisesti pettää.

Lisätietoa jäällä liikkumisesta Ilmatieteenlaitoksen sivuilla.

Päivitetty viimeksi
15.2.2021 14:13

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu
Turvallisuus