Naantalin kaupungin selvitys omaisuuden ja henkilöstön siirroista Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle on valmisteilla

Uutiset
Varsinais-Suomen hyvinvointialue on toimittanut Naantalin kaupungille tietopyynnön koskien sosiaali- ja terveyspalvelujen, henkilöstön ja tietojen siirtoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle. Laki sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta edellyttää, että kunnan on tehtävä viimeistään 28.2.2022 hyvinvointialueelle selvitys sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevista toimitiloista, siirtyvästä irtaimesta omaisuudesta, sopimuksista ja vastuista. Lisäksi kunnan tulee antaa arvio siirtyvän henkilöstön määrästä ja palkkakuluista.
nuija

Selvityksessä annetaan tietoja siirtyvästä omaisuudesta, vastuista ja sopimuksista sekä vuokrattavista toimitiloista. Nämä erittelyt auttavat aloittavan hyvinvointialueen taseen muodostamisessa sekä antavat tiedon siirtyvistä taloudellisista vastuista. Naantalin kaupungilla on siirtyviä sopimuksia arviolta 260–280. Tasearvoa kaupungin siirtyvällä omaisuudella on 649 570,33 euroa (tilanne 31.12.2021).  

Lisäksi pyydetään selvitystä terveydenhuollon, sosiaalihuollon ja pelastustoimen asiakirjahallinnosta sekä arkistotiloista. Myös yhteisöavustuksien tietopyyntöön vastaaminen on vireillä. Annettavat selvitykset ovat laajoja ja tässä vaiheessa vielä osittain keskeneräisiä. Osaan annettavista selvityksistä sisältyy henkilötietoja.

Tehdyssä selvityksessä on huomioitu kaupungin sopimukset, joiden on katsottu olevan toiminnan keskeytyksettömän jatkon kannalta tärkeitä ja jotka ovat voimassa 28.2.2022 ja sen jälkeen. Selvityksessä on huomioitu sopimukset, jotka ovat pelkästään hyvinvointialueelle siirtyvän palvelukokonaisuuden käytössä. Tällaiset sopimukset siirtyvät lähtökohtaisesti sellaisenaan hyvinvointialueelle. Selvityksessä on lisäksi koko kaupunkia koskevat sopimukset, jotka saattavat jakaantua kaupungin ja hyvinvointialueen kesken. Tällaisia sopimuksia ovat esimerkiksi yhteishankintasopimukset, yhteiskäyttöiset tukipalvelusopimukset sekä yhteiskäyttöisiä It-järjestelmiä koskevat sopimukset. Hyvinvointialueen ja kaupungin on erikseen neuvoteltava koko kaupunkia koskevien sopimusten mahdollisista jakaantumisista.

Voimaanpanolain mukaan toimitilat siirtyvät hyvinvointialueen hallintaan 1.1.2023. Hyvinvointialue ja kunta tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevien toimitilojen hallinnasta vuokrasopimuksen siten, että se on voimassa vähintään 31.12.2025 asti. Toimitiloja, jotka siirtyvät hyvinvointialueen hallintaan vuokrasopimuksin, on Naantalissa 41 kappaletta.

Hyvinvointialueelle on siirtymässä 476 kaupungin työntekijää

Henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksen periaatteella tehtäviensä mukana. Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle. Tukipalveluhenkilöstön osalta on huomioitu ne, jotka tekevät sote-työtehtäviä vähintään 50 %. Arvioin mukaan kaupungin henkilöstöstä siirtyy noin 40 % hyvinvointialueelle.

– Tietojen luovutuksen osalta kyseessä on tämänhetkinen arvio, joka tarkentuu vielä ennen siirtoajankohtaa. Kaupungin näkökulmasta onnistumisessa esiin nousee myös tiedottamisen merkitys henkilöstölle ja yhteistoiminta henkilöstöjärjestöjen kanssa. Avoimuus on tärkeää. Meillä onkin panostettu henkilöstöinfoihin ja muutosjohtamiseen, toteaa henkilöstöpäällikkö Irmeli Niittymäki.

Naantalin kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 14.2.2022.

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja
Organisaatio
Hallintopalvelut
Matkapuhelinnumero
040 767 4364
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

YLEISHALLINTO, KAUPUNGINTALO, Käsityöläiskatu 2

Talousjohtaja
Organisaatio
Hallintopalvelut
Matkapuhelinnumero
040 617 5485
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Yleishallinto, Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2

Henkilöstöpäällikkö
Organisaatio
Hallintopalvelut
Puhelinnumero
02 4345 203
Matkapuhelinnumero
050 339 0572
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Yleishallinto, Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2

Päivitetty viimeksi
10.2.2022 14:00

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaalipalvelut
Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus