Naantalin kaupunki on mukana Digiturvaviikolla 25.–29.10.

Uutiset
Naantalin kaupunki on mukana Digi- ja väestötietoviraston järjestämällä valtakunnallisella Digiturvaviikolla. Virtuaalinen teemaviikko tuo digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen ja tarjoaa käytännöllisiä keinoja digiturvallisuuden parantamiseen.
Kahteen jaetussa kuvassa vasemmalla turkoosilla taustalla teksti: Mekin osallistumme Digiturvaviikolle! Digi- ja väestötietovirasto. Oikealla tummansinisellä pohjalla piirretty käsi pitelee älypuhelinta, alla teksti: #Digiturvaviikko 25.–29.10.2021

Digiturvaviikko haastaa kaikki Suomen organisaatiot ja niiden henkilöstön käyttämään yhden työtunnin digiturvataitojen oppimiseen ja digiturvan kehittämiseen. Jokaisella Naantalin kaupungin työntekijällä on viikon aikana mahdollisuus käyttää työaikaansa digiturvaan liittyviin koulutuksiin. 

– Digitalisoituvan yhteiskunnan palvelut ja toiminta perustuu keskinäiselle luottamukselle turvallisuuden hallinnasta. Sähköisten palvelujen ja toimintatapojen käyttöönotto edellyttää toiminnan turvaamista uusien toimintatapojen kehittämisen rinnalla. Yleisimpiä syitä tietoturvan ja tietosuojan pettämiseen on ihmisen oma toiminta. Turvallisuutta voidaan varmentaa muun muassa henkilökunnan koulutuksella. Tämän vuoksi haluamme olla mukana valtakunnallisilla Digiturvaviikoilla, toteaa Naantalin kaupungin hallintojohtaja Riitta Luotio.

– Organisaation perustoimintojen eheys ja kuntalaisten tietojen turvaaminen on kriittistä, ja tietoturvan avulla näitä tavoitteita pyritään edistämään. Jokainen organisaatio tarvitsee suojaa kyberhyökkäyksiä ja muita hallittuun tietoon kohdistuvia uhkia vastaan, ja siksi tietoturvaan investointi eri tavoilla on välttämätöntä. Tietomurrot ovat organisaation kannalta erittäin paljon aikaa vieviä ja siten myös kalliita, puhumattakaan mainehaitoista, joita häiriöistä aiheutuu, toteaa Naantalin kaupungin tietohallintopäällikkö Juha Riekkinen ja jatkaa:

– Vahvan teknisen ja toisaalta laadukkaan henkilöstön tietoturvaosaamisen avulla organisaatio vähentää järjestelmiinsä kohdistuvia sisäisten ja ulkoisten uhkien riskiä. Samalla suojellaan organisaatioon toimintaa varmistamalla toiminnan jatkuvuus sekä tuottamalla luotettava toimintaympäristö kuntalaisten asioiden hoidolle, Riekkinen toteaa.

Digiturvaviikolla Naantalin kaupunki julkaisee henkilöstölle uudistuneen koulutusportaalin sekä päivittää salasanakäytäntöjään.

Digi- ja väestötietovirasto tarjoaa oppimisen avuksi Digiturvallinen elämä -mobiilipelin, Digiturvallinen elämä -verkkokoulutukset sekä useita käteviä ohjeita ja käytännöllisiä vinkkejä viikon mittaan. Viikon aikana Digi- ja väestötietovirasto järjestää myös monipuolista ja opettavaista ohjelmaa digiturvallisuuteen liittyen.

Tutustu ohjelmaan Digiturvaviikon sivuilla.

Päivitetty viimeksi
21.10.2021 12:57

Asiasanat

Osallistuminen ja päätöksenteko
Yleiset tieto- ja hallintopalvelut