Naantalin Master-matkailutunnustus annettiin Merimaskun Rantamakasiinille – Tiina Tunturi palkittiin elämäntyöstä

Uutiset
Vuoden 2020 Naantalin Master -matkailutunnustus annettiin Merimaskun Rantamakasiinin yrittäjille ja tunnustus elämäntyöstä Naantalin Musiikkijuhlien eläköityneelle toimitusjohtajalle Tiina Tunturille.
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen, Rantamakasiinin kolme pitäjää ja Tiina Tunturi seisovat rivissä maskit kasvoillaan, palkintokukat ja -stidendit käsissään merimaiseman edessä.

Visit Naantalin Master-matkailutunnustus jaettiin kolmannen kerran aurinkoisissa tunnelmissa Merimaskun Rantamakasiinin laiturilla tiistaina 2.3.2021. Tilaisuus järjestettiin poikkeustilanteen takia striimattuna verkossa.

Vuoden 2020 Naantalin Master -matkailutunnustuksen sai Naantalin Merimaskussa toimiva Ravintola Rantamakasiini. Ravintola Rantamakasiinia pitävät yrittäjät Tuomas Levanto, Ville VuorioJuha Mäkinen ja Sami Nurmela, joilla kaikilla on oma päätyönsä Rantamakasiinin ulkopuolella.

Muutamia vuosia sitten uuden elämän saanut, remontoitu ravintola ja vierassatama ovat systemaattisesti kehittyneet uusien yrittäjien toimesta. Viime keväänä, ensimmäisen korona-aallon ollessa päällä, lanseerasivat Rantamakasiinin yrittäjät ensimmäisenä Suomessa Vene-Drive-in -palvelun. Ravintoloista tuttu takeaway-konsepti laajeni näin myös veneilijöille. Venekunta tilasi ruuat etukäteen ravintolasta ja ruoka saapui juuri valmistettuna sovittuun aikaan veneeseen.

Idea palvelusta lähti, kun koronarajoitusten vuoksi ainoastaan takeaway-ruoan myynti oli luvallista. Varhainen kevät, suuret veneilijämäärät vilkkaalla väylällä ja juuri remontoitu suojaisa satama antoivat kipinän Suomen ensimmäiselle Vene-Drive-In:lle.

Tuomas Levanto pitää puhetta, Ville Vuorio ja Sami Nurmela seisovat taustalla. Kaikilla on käsissään palkintokukat.
Kuvassa vasemmalta Ravintola Rantamakasiinin yrittäjät Tuomas Levanto, Ville Vuorio ja Sami Nurmela.

Tulevana kesänä Ravintola Rantamakasiini jatkaa toimintaa samalla konseptilla muutamin uudistuksin. Toiminta pyritään avaamaan vappuna ja Vene-Drive-in jatkuu. Ruoka pyritään mahdollisuuksien mukaan hankkimaan lähituottajilta, muun muassa Mikolan luomutilalta ja Tamsaaren tilalta.

Rantamakasiinin ravintolapäälliköksi on palkattu tulevalle kaudelle Jenni Malmberg, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa Tomi Björckin ravintola Levainin ravintolapäällikkönä Helsingissä. Lisäksi ohjemassa tulee olemaan live-musiikkia viikonloppuisin, ja ravintolaan palkattu jopa oma trubaduuri-taikurikin lapsiperheiden iloksi.

Keväällä yrittäjät aloittavat saunarakennuksen rakentamisen. Rakennukseen tulee myös ulkobaari, joka palvelee niin terassia kuin saunojiakin. Baari pyritään avaamaan jo vapuksi, ja sauna valmistuu mahdollisesti kesäksi. Lisäksi suunnitteilla on majoitustoimintaa rantaan.

Elämäntyöpalkinto Tiina Tunturille

Elämäntyöstä Naantalin Musiikkijuhlille ja Naantalin matkailuelinkeinon ja kulttuurisen elämän hyväksi tekemästään pitkäaikaisesta työstä palkittiin Naantalin Musiikkijuhlien eläköitynyt toimitusjohtaja Tiina Tunturi.

Hymyilevä Tiina Tunturi käsissään tunnustus ja palkintokukat, taustalla meri.
Naantalin Musiikkijuhlien eläköitynyt toimitusjohtaja Tiina Tunturi.

Tiina Tunturin arvokas ja sinnikäs työ on kasvattanut Naantalin Musiikkijuhlista yhden Suomen arvostetuimmista musiikkijuhlista, joka perinteisesti avaa kesän festivaalikauden. Musiikkijuhlien kävijämäärä on vakiintunut 17 000–19 000 henkilöön. Laadukas esiintyjäkaarti on Tunturin ja taiteellisen johtajan Arto Noraksen yhteinen ansio, mutta Tunturin aina yhtä iloinen ja avulias asenne on saanut maailmanluokan tähdet saapumaan idylliseen Naantaliin aina uudestaan.

Musiikkijuhlien ohjelmistossa on aina ollut jotain uutta, vaikka tarjonta on keskittynytkin kamarimusiikkiin. Lasten Musiikkijuhlien suosio on ollut suurta heti ensimmäisestä kesästä alkaen, ja lapsille tarjottu ohjelmisto ollut myös hyvin laadukasta. Myös kesän 2019 Kirkkopuistoon tuotu Apocalyptican esiintyminen osoitti Musiikkijuhlien tarjonnan laventamisesta uusille kohderyhmille.

– Halusimme jakaa tunnustuksen jälleen sekä seniorille että junioreille. Tiina Tunturi on jo kertaalleen heitetty mereen Unikekona, vuonna 2004, mutta halusimme kuitenkin muistaa vielä Tiinaa hänen jäätyään ansaituille eläkepäiville, kertoo Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen Visit Naantalin tiedotteessa.

– Myös yksi Rantamakasiinin yrittäjistä, Tuomas Levanto on palkittu Unikekona vuonna 2017, jolloin tunnustus tuli Naantalin Venemessujen kehittämisestä. Vaikka koronakurjimus on valitettavaa, kannustaa aika kuitenkin uudenlaisiin tuotteisiin ja sisältöjen kehittämisiin. On hienoa, että emme jää toimettomiksi vaan olemme valmiita uusilla tuotteilla, kun matkailu jälleen lähtee nousukiitoon, iloitsee Rautiainen.

Matkailun Master-tunnuksen luovuttivat voittajille Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen ja Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

Teksti: Visit Naantali

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
3.3.2021 14:24

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Matkailu