Naantalin taidehuoneella aukeaa Outi Alhon näyttely

Uutiset
Naantalin taidehuoneen kesän toiseksi viimeisenä näyttelynä avautuu kuvataiteilija Outi Alhon Keinuin laulupuussa, joka on avoinna 23.7.-11.8.2024.
vaaleanpunaiselle taustalle maalattu oransseja appelsiineja ja valkoisia kukkia

Keinuin laulupuussa -näyttely kumpuaa taiteilija Outi Alhon maalatessa kokemistaan tunteista. Suurikokoiset öljyvärimaalaukset irtautuvat arjesta ja keinuttavat kokijaansa ilon ja surun suurin heilahduksin. Heilahtaessa kohti korkeuksia tietää, että pian on taas painuttava alas, mutta ainoastaan kohotakseen uudelleen korkeuksiin. Näyttelyn enimmäkseen esittävät, mutta myös abstraktit teokset inspiroituvat muun muassa musiikista, kuten Jacques Brelin kappaleesta Quand on n’a que l’amour, sekä ihmiselämän ylä- ja alamäistä, sen raadollisista ja lempeistä vivahteista.

Outi Alho on ikaalilaistunut taiteilija, joka nimeää kuvantekemisen kommunikaation keinoksi, mutta ennen kaikkea tavakseen elää ja tärkeäksi osaksi minuuttaan. Elämää sen monimuotoisuudessaan kuvaava Alho tuo vaikeistakin aiheista huolimatta esille mieluiten viestejä ilosta, toivosta ja rakkaudesta. Töissään hän suosii erilaisia kierrätys- sekä luonnonmateriaaleja, inspiroituu luonnosta ja kuten lapsena, piirtää edelleen myös rantahiekkaan.

Alhon maalaten ja veistäen toteutetut näkymät, muistot ja mielikuvat ovat esillä Naantalin taidehuoneella 23.7.-11.8.2024. Taidehuone on avoinna ti-su klo 11–18 ja galleriaan on vapaa pääsy. 

Päivitetty viimeksi
22.7.2024 8:52

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet
Museot