Naantalissa katujen, puistojen ja liikuntapaikkojen hoito sekä katuvalaistus huippuluokkaa

Uutiset
Asukkaat antavat Naantalin yhdyskuntateknisille palveluille loistavat pisteet yhdyskuntateknisiä palveluita koskevassa kyselytutkimuksessa. Naantali sai monella osa-alueella tutkimuksen parhaimmat arviot 22 kunnan vertailussa.
Naantalin keskustassa työkoneet lastaavat kadulta pois lunta.

FCG:n toteuttamaan palvelutyytyväisyyskyselyyn saatiin yhteensä 80 vastausta Naantalista. Keväällä 2021 toteutettu kysely postitettiin 300 satunnaisesti valittuun naantalilaistalouteen, ja se oli myös vastattavana kaupungin verkkosivuilla.

Kyselyssä selvitettiin kuntalaisten tyytyväisyyttä yhdyskuntateknisiä palveluja, esimerkiksi katujen, puistojen ja liikuntapaikkojen hoitoa, katuvalaistusta, vesi- ja viemäri- sekä jätehuoltoa kohtaan. FCG:n vuosittaiseen kyselyyn osallistui yhteensä 22 kuntaa tai kaupunkia ympäri Suomen.

Naantali sijoittui parhaimmaksi 22 kunnan vertailussa niin katujen hoidossa, katujen ja väylien talvihoidossa, puistojen hoidossa, katuvalaistuksessa kuin myös liikuntapaikkojen hoidossa.

– Aikaisempien vuosien jo valmiiksi korkealle arvostetut tulokset paranivat vielä entisestään ammattitaitoisen ja motivoituneen henkilöstön työpanoksen ansiosta, toteaa Naantalin kaupungin tekninen johtaja Reima Ojala.

Kokonaisuutena Naantali sijoittui vertailututkimuksen kaikissa kysymysosioissa keskiarvoa paremmin kyselyn verrokkikuntiin verrattuna. Kuitenkin kysyttäessä suurista jätteistä eroon pääsystä, ongelmajätteiden keruupisteiden sijainnista ja nuohouksesta, Naantali jäi muihin tutkimuksen kuntiin verrattuna selkeästi alle keskiarvon.

FCG:n kysely on toteutettu Naantalissa myös aiempina vuosina. Viime vuoteen verrattuna Naantalin tulokset paranivat useilla osa-alueilla, esimerkiksi katuvalasituksessa niin keskustassa, asuntokaduilla kuin jalankulku- ja pyöräteillä, liukkauden torjunnassa ja lumenaurauksessa jalankulku- ja pyöräteillä sekä katujen puhtaudessa ja siisteydessä sekä asuinkatujen ja pääkatujen kunnossa.

–  Keskustan pääkatuja ja katuvalaistusta on saneerattu viime vuosina, jonka voi tulkita näkyvän kyselyn tuloksissa. Onnistuimme myös lumisena talvena katujen talvikunnossapidossa. Puistojen ja liikuntapaikkojen hoito on aikaisemmilta vuosilta tutulla korkealla tyytyväisyystasolla, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi.

Kokonaisuudessa jätehuollon osalta Naantali jäi hieman alle 22 kunnan keskiarvon, mutta viime vuoteen verrattuna kyselytutkimuksen tulokset paranivat niin järjestetyn jätteen kuljetuksen toimivuuden, suurista jätteistä eroon pääsyn, paperin ja lasin keruupisteiden sekä jätehuollon neuvonnan ja tiedotuksen toimivuuden osalta.

Tutkimuksen tuloksia käytetään yhdyskuntateknisten palveluiden kehittämiseen.

Kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille naantalilaisille!

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
10.12.2021 12:59

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Tienpito
Jätehuolto