Naantalissa kerätään tietoa tärkeistä luontokohteista – vastaa kyselyyn!

Uutiset
Karttakyselyllä kartoitetaan vakituisilta ja vapaa-ajan asukkailta, yhdistysaktiiveilta ja Naantalissa liikkuvilta retkeilijöiltä paikallistietoa Naantalin arvokkaista luontokohteista niin luonnon monimuotoisuuden kuin virkistyskäytönkin kannalta. Kyselyyn voi vastata 31.8.2024 asti.
Kesäistä saaristomaisemaa.

Naantalin kaupunki sekä Kaarinan, Kemiönsaaren ja Paraisten kunnat ovat avanneet kaikille avoimen karttakyselyn kuntien alueella olevista luonnon monimuotoisuudeltaan arvokkaista luontokohteista. Erityisesti halutaan tietää kohteita, jotka ovat varsinaisten luonnonsuojelualueiden ulkopuolella.

Luonnon monimuotoisuus köyhtyy niin maailmanlaajuisesti kuin myös Varsinais-Suomessakin, ja saaristoluonto on erityisen haavoittuva ilmaston muuttuessa ja lämpötilojen noustessa. Luontokato koskettaa meitä kaikkia, mutta voimme löytää ratkaisuja sen suunnan kääntämiseksi ensisijaisesti paikallisesti, joko luontoa suojellen tai sitä ennallistaen.

Yhteisellä kyselyllään kunnat saavat tärkeää tietoa ihmisille tärkeistä ja luonnon monimuotoisuudeltaan arvokkaista luontokohteista. Naapurikunnat voivat vastausten avulla tehdä myös kuntarajat ylittävää yhteistyötä luontokohteiden huomioimiseksi. Tuloksia hyödynnetään Saaristomeren ja sen valuma-alueen luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja edistämiseen kohdekuntien alueella.

– Kyselyllä toivomme saavamme paikallisilta yhdistyksiltä, vakituisilta ja vapaa-ajan asukkailta ja Naantalissa liikkuvilta retkeilijöiltä paikallistietoa Naantalin arvokkaista luontokohteista niin luonnon monimuotoisuuden kuin virkistyskäytönkin kannalta. Tuloksia hyödynnetään kaupungin luontotiedon kartuttamisessa uuden valmisteilla olevan ympäristö- ja ilmasto-ohjelman mukaisessa työssä luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi, toteaa Naantalin kaupungin ympäristöpäällikkö Saija Kajala.

Vastaa kyselyyn 31.8. mennessä – jokaisen näkökulma on tärkeä!

Toivomme tietoja myös kuntarajat ylittävistä kohteista sekä kohteista, joissa olisi tarvetta luonnon ennallistamiselle tai hoitotoimille. Kyselyssä voit kertoa muun muassa sinulle tärkeää monimuotoista luontokohdetta ja toimenpiteistä, joilla kuntien tulisi huolehtia alueensa monimuotoisuudesta.

Jokaisen näkökulma on tärkeä, olit sitten asukas, mökkeilijä, matkailija, yhdistysaktiivi tai alan asiantuntija! Kyselyn toteuttaa Valonia ja se on avoinna 31.8.2024 asti.

Siirry vastaamaan kyselyyn.

Päivitetty viimeksi
12.6.2024 12:48

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Ympäristö