Tullikatu välillä tori–Tuulensuunkatu muuttui pihakaduksi – huomioi muuttuneet liikennesäännöt

Uutiset
Tullikadulla torin kohdalla vielä työmaan merkkejä.

Tullikatu on muuttunut torin ja Tuulensuunkadun välillä kivetyksi pihakaduksi. Muutos vaikuttaa kadulla liikkumiseen, ajonopeuteen ja väistämisvelvollisuuteen. Rakentamisurakan viimeistelytyöt ovat parhaillaan käynnissä, ja urakka valmistuu ja katu avautuu käyttöön virallisesti perjantaina 16.6.2023.

Pihakadulla on sallittu sekä jalankulku- että ajoneuvoliikenne, kuitenkin niin, että jalankulkijoilla on esteetön liikkumisoikeus koko katualueella. Suojateitä ei ole, koska jalankulkija voi ylittää kadun mistä kohdasta haluaa. Ajoneuvojen kuljettajilla on aina väistämisvelvollisuus. Risteyksessä pihakadulta poistuvan kuljettajan on aina väistettävä muuta liikennettä.

Tullikadun nopeusrajoitus on nyt 20 km/t. Alhaisen ajonopeuden varmistamiseksi kadulle on rakennettu graniittikiviraidoitus ja torin kohdalla on korotettu betonikivetys. Ajoneuvojen pysäköinti on sallittua ainoastaan pysäköintiin merkityillä alueilla ja kadun varressa on kymmenen pysäköintitaskua autoille. Pysäköintitaskuissa on yhteensä 26 parkkiruutua.

– Pihakatu on kaikille tienkäyttäjille yhteistä tilaa, kuten liikennemerkkikin kertoo. Jalankulkijoille on kuitenkin annettava esteetön kulku, ja onkin tärkeää pitää ajonopeus alhaisena, toteaa Naantalin kaupungin rakennuttajainsinööri Heikki Voutilainen.

Esteettömyyden takaamiseksi kadun etelänpuoleiselle jalkakäytävälle on rakennettu ohjaava laatoitus helpottamaan näkövammaisten liikkumista.

Uuden katualueen lisäksi Tullikadun urakan aikana on uusittu vesihuolto- ja kaukolämpölinjat. Kadun varrelle on tullut myös penkkejä, pyörätelineitä ja istutettu kartiotammia. Työt jatkuvat vielä katuvalaistuksen uusimisella kesällä 2023.

Syksyllä vuorossa on uuteen kausivalaistukseen liittyviä töitä torin ympäristössä sekä Asunto Oy Solariksen kerrostalojen edustan pinnan rakentaminen valmiiksi.

Pihakatu-liikennemerkki taivasta vasten.
Pihakadulla ajoneuvolla ajettaessa on annettava jalankulkijalle esteetön kulku.
Päivitetty viimeksi
14.6.2023 11:23

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikenne
Liikenneturvallisuus ja liikennesäännöt tieliikenteessä