Vuoden 2022 naantalilainen yritys on Tonester Oy ja vuoden varsinaissuomalainen yksinyrittäjä Kuppari-Hanna

Uutiset
Vuoden yritykset palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa Turussa lauantaina 8. lokakuuta. Naantalilaisia yrittäjiä palkittiin tänä vuonna kaksi.
Lavalla luovuttamassa palkintoa Laura Leppänen ja Lassi Lähteenmäki, vastaanottamassa Tonesterin Ulla Tuominen ja Denis Matvienko.

Vuoden 2022 naantalilainen yritys on Tonester Oy, joka tunnetaan paremmin päätuotteensa, Duratin, nimellä. Vuonna 1990 perustettu, Rymättylässä toimiva Tonester on kiertotalouden pioneeri, joka on kehittänyt muovikomposiittimateriaalin, jonka valmistuksessa käytetään uusiomuovia. Duratin tuotannosta noin 40 prosenttia menee vientiin. Tuotekehityksessä on koko yrityksen historian ajan korostettu design-näkökulmaa. Yrityksen omistaa kokonaan sen toimiva johto. Duratin Rymättylän tehtaalla työskentelee noin 20 työntekijää.

Vuoden naantalilaisen yrityksen palkinnon jakoivat Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppänen ja Rymättylän Yrittäjien puheenjohtaja Lassi Lähteenmäki. Palkinnon vastaanottivat Tonester Oy:n perustaja Ulla Tuominen ja tuotantojohtaja Denis Matvienko.

Naantaliin myös maakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto

Vuoden 2022 yksinyrittäjä Varsinais-Suomessa on Kuppari-Hanna, yrittäjä Hanna Aro-Heinilä. Kuppari-Hanna on brändännyt suomalaista sauna- ja perinnehoitokulttuuria jo vuodesta 2004. Yrityksen täyden palvelun puulämmitteinen sauna ja perinnehoitola sijaitsevat Livonsaaressa, ja ainutlaatuiset toimitilat käsin veistetystä hirrestä taideteoksineen vetoavat niin kotimaan kuin kansainvälisiinkin matkailijoihin.

Ekologis-eettiset arvot ovat olleet keskiössä jo yrityksen perustamisesta lähtien. Kuppari-Hanna tekee pitkäjänteistä työtä kansanlääkintä- ja saunakulttuurin edistämiseksi ja työ kehittämisen parissa jatkuu. Aro-Heinilä painottaa, että me itse tässä ajassa muodostamme sen kulttuurin ja ne perinteet, jotka tulevat kantamaan seuraavia sukupolvia. Toiveena on, että suomalaisten tuntema ”saunarauha” ottaisi sijaa muuallakin kuin saunanlauteilla.

Vuoden yritykset Varsinais-Suomessa valitsee Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta. Paikallisyhdistykset tekevät valiokunnalle esitykset palkittavista yrityksistä.

Naantalin kaupunki onnittelee lämpimästi vuoden yrittäjiä!

Lue koko Varsinais-Suomen Yrittäjien uutinen palkituista.

Päivitetty viimeksi
11.10.2022 11:20

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Elinkeinot