Merimaskun päiväkotilaiset saivat muumiheijastimet heijastinpäivän kunniaksi

Uutiset
Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään vuosittain 1.10. Merimaskun päiväkotilaiset saivat kaupungin omat muumiheijastimet suojaamaan pimeydeltä.
Lasten värilliset ulkotakit, joista roikkuu pyöreä Naantalin kaupungin muumiheijastin.

Heijastinpäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käynnistämään heijastinkauden viimeistään nyt.

Saaristossa heijastimen käyttö korostuu, kun syrjäisemmillä alueilla ei ole esimerkiksi katuvalaistusta. Merimaskun päiväkotilaisille jaettiin heijastinpäivän kunniaksi Naantalin kaupungin omat muumiheijastimet kiitokseksi tärkeän aiheen edistämisestä. 

Heijastin tekee sinut näkyväksi

Heijastin helpottaa merkittävästi jalankulkijan havaitsemista pimeällä. Kaukovaloilla ajava autoilija näkee ilman heijastinta pimeällä tiellä kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä, kun heijastinta tai heijastinliiviä käyttävän voi havaita jopa yli 600 metrin päästä.

Lähivaloilla ajava autoilija voi havaita ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä.

Lue lisää heijastimen käytöstä Liikenneturvan sivuilta.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
2.10.2024 10:19

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kasvatus ja koulutus
Turvallisuus
Liikunta ja urheilu
Liikenneturvallisuus ja liikennesäännöt tieliikenteessä