Naantali iloitsee E18 Turun kehätien Raision keskustan rakentamispäätöksestä

Uutiset
E18 tienäkymä Raision kohdalla kohti Naantalia.

Naantalin kaupungin edustajat iloitsevat maan hallituksen rahoituspäätöksestä E18 Turun kehätien parantamiseksi Raision keskustassa osana MAL-sopimusta.

− Raision keskustan kohta on ensimmäinen vaihe Raisio–Naantali-yhteysvälin parantamisessa. Toisena vaiheena tulee E18-tien loppuunsaattaminen Raisiosta Naantaliin osana TEN-T-ydinverkkokäytävää, muistuttaa Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

E18 kuuluu eurooppalaiseen TEN-T-ydinverkkokäytävään, jonka Suomi on sitoutunut viemään toimivalle tasolle vuoteen 2030 mennessä. E18 välillä Raisio–Naantali vaikuttaa vahvasti Naantalin sataman ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin, työmatkaliikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen.

Valtioneuvoston ja kuntien välisessä MAL-sopimuksessa on mainittu myös Naantalin raideyhteyden perusparannus ja sähköistys. Valtio selvittää mahdollisuutta hankkia VR:n IC-liikennettä välillä Turku-Raisio-Naantali.

−Panostukset raideliikenteeseen ovat tärkeitä ja tukevat Naantalin elinvoiman ja kestävän liikenteen kehittämistä, sanoo Naantalin kaupungin tekninen johtaja Reima Ojala.

Myös Saariston Pienen Rengastien sekä Saariston Rengastien kehittämiseen panostetaan pyöräilyolosuhteiden parantamisella sopimuskauden aikana.

−Tämä luo toivoa siihen, että valtion rahoitusta voi olla tiedossa esimerkiksi Rymättyläntien kevyen liikenteen väylän rakentamiselle, sanoo Reima Ojala.

 

Maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimus (MAL-sopimus) perustuu Turun MAL-kaupunkiseudun 13 kunnan ja valtion yhteiseen tahtotilaan seudun kehittämisestä. Turun kaupunkiseudun MAL-sopimuskausi on 2024–2035. Turun MAL-kaupunkiseudun kunnat ovat Aura, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.

Päivitetty viimeksi
23.9.2024 15:45

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikenne