Naantalilaiset voivat nyt varata aikoja suun terveydenhuoltoon Varha-sovelluksessa

Uutiset
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen uusi, turvalliseen digitaaliseen asiointiin tarkoitettu Varha-sovellus on nyt avautunut. Aluksi sovelluksessa on käytössä kaksi palvelua: suun terveydenhuollon sekä sosiaalipalveluiden chat-palvelut.
Graafisia kuvia digitaalisista chat-palveluista.

Suun terveydenhuollon chat palvelee ma-pe klo 8–15.30. Chat-viesteihin vastaa suun terveydenhuollon ammattilainen saman arkipäivän aikana. Suun terveydenhuollon chatin yleinen suun terveyteen liittyvä ohjaus ja neuvonta on tarkoitettu kaikille varsinaissuomalaisille. Lisäksi Turun, Naantalin, Loimaan ja Paraisten asukkaiden käytössä on kiireettömät ajanvaraustiedustelut sekä hoidon tarpeen arviointi ja suun alueen särkyyn, oireeseen tai vammaan liittyvä osio.

– Chat-palvelu vastaa nykyaikaiseen palvelun kysyntään ja sen kautta yhteydenotto on helppoa ja joustavaa. Kehitämme suun terveydenhuollon palveluita Varha-sovelluksessa edelleen yhä monipuolisemmiksi, vt. ylihammaslääkäri Eija Hämäläinen kertoo.

Sosiaalipalveluiden chat neuvoo sosiaalipalveluissa sekä etuuksien hakemisessa

Sosiaalipalveluiden chat tarjoaa neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalveluista sekä etuuksien hakemisesta. Chattiin vastaa Asiakasohjaus Soihdun sosiaalihuollon ammattilainen ja hän ohjaa asiakasta eteenpäin Varhan palveluissa. Sosiaalipalveluiden chat palvelee ma-pe klo 8.30–15. 

Asiakas voi asioida sosiaalipalveluiden chatissa niin anonyymisti kuin vahvan tunnistautumisenkin kautta.

– Chat on meillä odotettu palvelu ja se on asiakkaille luonteva ja helppo väylä ottaa yhteyttä aroissakin asioissa. Toivomme, että chatin myötä kynnys ottaa yhteyttä sosiaalihuoltoon madaltuu, asiakasohjauspäällikkö Johanna Lehtola sanoo.

Loppuvuoden aikana sovellukseen on tarkoitus tuoda lisää palveluja, mm. mielenterveys- ja päihdepalveluja, lapsiperheiden, sote-keskusten sekä Tyks lasten ja nuorten klinikan palveluja.

Sovelluksen voi ladata älypuhelimeen App Storesta tai Google Play-kaupasta hakusanalla ”Varha”. Varha-sovelluksen käyttö onnistuu myös tietokoneella osoitteessa digi.varha.fi.

Lue lisää sovelluksesta Varhan tiedotteesta.

Päivitetty viimeksi
18.10.2024 9:25

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Suun ja hampaiden terveydenhuolto
Sosiaalipalvelujen neuvonta- ja ohjauspalvelut