Yksi matka viikossa -kampanja kannustaa kestävään arjen liikkumiseen

Uutiset
Euroopan liikkujan viikolla alkoi Valonian ja kuntien yhdessä ideoima ”Yksi matka viikossa” -kampanja. Se haastaa kuntalaiset kokeilemaan terveellisempää ja kestävämpää tapaa liikkua omassa arjessa.
Asfalttiin on maalattu kävelytien merkki, jossa aikuinen ja lapsi kävelevät käsi kädessä.

Jos jokainen varsinaissuomalainen autoilija vaihtaisi yhden 5 kilometrin matkan viikossa kestävään kulkutapaan, voisivat hiilidioksidipäästöt alentua jopa 9 miljoonaa kiloa vuosittain.

Kampanjan aikana tullaan julkaisemaan kaupungin somekanavissa eri vuodenaikoihin sopivia vinkkejä, joiden avulla ihmiset voivat lisätä kestäviä matkoja arjessaan.

Naantalilaiset voivat osallistua ympäri vuoden kunnille tarkoitettuun Liikkuen läpi vuoden -liikuntahaastekokonaisuuteen, jonka idea on kerryttää kilometrejä eri tavoin liikkuen. Kampanjassa kisataan kuntien kesken.

LiikU syksyllä -kampanja on käynnissä 1.9.–30.11.2024 ja lajeja ovat frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti, suunnistus ja soveltava liikunta.

Kampanjoihin osallistutaan mobiilisovelluksella, jonka pystyy lataamaan omasta sovelluskaupasta. Sovellus löytyy nimellä Liikkuen läpi vuoden.

Lue lisää LiikU syksyllä -kampanjasta ja osallistumisesta Liikuntakampanjat ja -haasteet | Naantali

Kaupunki edistää pyöräilijöiden tarpeita

Naantali on mukana myös Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun KAPU-hankkeessa, joka kehittää pyörämatkailijoiden ja arkipyöräilijöiden matkojen keskeisimpiä kehittämistarpeita konkreettisesti.

Hankkeessa arvioidaan kohdekuntien alueella kulkevia pääpyöräreittejä pyörämatkailijan näkökulmasta testiryhmien avulla. Lisäksi kehitetään ja innovoidaan pyörämatkailijoiden tarpeet huomioivia palvelumalleja.

Kunnista mukana ovat Masku ja Naantali. Hanketta tukevat myös Kustavi, Mynämäki ja Parainen sekä valtakunnallinen Pyörämatkailukeskus .

Lue lisää KAPU-hankkeesta KAPU – Kattavammat pyöräilyverkostot ja palvelut yhteistyöllä – Valonia

#YksiMatkaViikossa

Päivitetty viimeksi
20.9.2024 13:21

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu